Rhum Extra Premium Selection Fiji 11 YO Fiji Rum Co

Apértif
Apértif
Desserter
Desserter

Fiji Rum Co grundades år 1980 och är således en ungdom när det gäller destillering av rom i jämförelse med många andra. Själva produktionen sker vid South Pacific Distilleries i staden Lautoka som ligger i den vackra Nadi-regionen. All skörd av sockerrör utförs fortfarande för hand vilket leder till en sockerrörsjuice som är rikare och mjukare samt med mycket lite tanniner. Detta sammantaget leder fram till ett strålande slutresultat.

Om leverantören

Rhum Selection
Rhum Selection är Granqvist Beverage House eget unika och högkvalitativa rommärke. I serien finns ett antal ursprung representerade. Rommen destilleras och lagras på olika ställen i Västindien samt Syd- och Centralamerika och buteljeras i Tyskland. Tillverkningen har flerhundraåriga traditioner och sker på i princip samma sätt som med whisky och konjak fast med annan råvara. Den rom som nu lanseras av Granqvist Beverage House är producerad av sockerrörssaft och destillerad i enkelpannor till skillnad från enklare rom som produceras av melass genom kolonndestillering. Samtliga sorter som ingår i Rhum Selection har en alkoholhalt på 45 procent, men har olika ursprung och lagringstider. Det gör att smakprofilen på dem också skiljer sig åt.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 6
Sötma
Fyllighet: 7
Fyllighet
Systembolags nr: 86535
Produkt: Rom
Mörk
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Twintop
Volym: 500
Ålder: 11 YO
Producent: Rhum Selection
Fiji Rum Co
Land: Fiji
Alkoholhalt: 45 vol%
Dricktemperatur: 20 °C
Färg: Mörkt brun
Doft: Stor med inslag av smörkola, tobak och kryddor
Smak: Kraftig men mjuk och len med toner av vanilj, kryddor och torkad frukt
Framställning: Sockerrörssaft som renas och steriliseras blandas sedan ut med renat vatten till en bland- ning som kallas "bitación". Jäst tillsätts och fermenteringen startar. Ju mer långsamver- kande jäst, ju fylligare smak. Destillering sker därefter i enkelpanna vilket ger en kon- centrerad smak med många smakämnen. Lagring på Bourbonfat innan tappning på flaska.
Passar bra till: Avec, olika drinkar samt att njuta tillsammans med mörk choklad eller/och en god cigarr.
Systembolaget: 699.00 SEK