Rhum Extra Premium Selection Guyana 12 YO Demerara Distillers Limited

Apértif
Apértif
Desserter
Desserter

Denna rom från Kingston, Georgetown, Guyana är framställd av DDL = Demerara Distillers Limited, ett publikt företag med över 9000 aktieinnehavare. Diamond Distillery är ett av företagets destillerier och producerar all rom som bär namnet Demerara. Kapaciteten är 26 miljoner liter per år varav den största delen säljs till andra företag som använder sig av produkten i sina egna varumärken. Demerara använder sig enbart av egenskördade sockerrör samt av egna jästkulturer som framställs på destilleriet.

Om leverantören

Rhum Selection
Rhum Selection är Granqvist Beverage House eget unika och högkvalitativa rommärke. I serien finns ett antal ursprung representerade. Rommen destilleras och lagras på olika ställen i Västindien samt Syd- och Centralamerika och buteljeras i Tyskland. Tillverkningen har flerhundraåriga traditioner och sker på i princip samma sätt som med whisky och konjak fast med annan råvara. Den rom som nu lanseras av Granqvist Beverage House är producerad av sockerrörssaft och destillerad i enkelpannor till skillnad från enklare rom som produceras av melass genom kolonndestillering. Samtliga sorter som ingår i Rhum Selection har en alkoholhalt på 45 procent, men har olika ursprung och lagringstider. Det gör att smakprofilen på dem också skiljer sig åt.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 6
Sötma
Fyllighet: 8
Fyllighet
Systembolags nr: 87054
Produkt: Rom
Mörk
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Twintop
Volym: 500
Ålder: 12 YO
Producent: Rhum Selection
Demerara Distillers Limited
Land: Guyana
Alkoholhalt: 45 vol%
Dricktemperatur: 20 °C
Druva: Sockerrör (100%)
Färg: Mahognybrun med kanelinslag
Doft: Sött sockerrör, cederträ och torkade fikon
Smak: Rund och fruktig med sötma och kryddor samt lång avslutning
Framställning: Sockerrörssaft som renas och steriliseras blandas sedan ut med renat vatten till en bland- ning som kallas "bitación". Jäst tillsätts och fermenteringen startar. Ju mer långsamver- kande jäst, ju fylligare smak. Destillering sker därefter i enkelpanna vilket ger en kon- centrerad smak med många smakämnen. Lagring på Bourbonfat innan tappning på flaska.
Passar bra till: Avec, olika drinkar samt att njuta tillsammans med mörk choklad eller/och en god cigarr.
Systembolaget: 699.00 SEK