PA

Rhum Extra Premium Selection Panama 11 YO

Apértif
Apértif
Desserter
Desserter

Denna rom är en av flera i en serie med årgångsrom från området runt Karibiska havet. All mörk rom är en produkt av sockerrörssocker eller rättare sagt den biprodukt som blir över efter framställningen av det rena sockret – melass. Om slutprodukten skall bli en mörk rom destilleras den i en pot-still och lagras därefter på ekfat oftast av Bourbontyp. Om slutprodukten skall bli en ljus rom är det kolonndestillering som gäller och ingen fatlagring. I speciella fall tas årgångsrom fram men i de allra flesta fall är slutresultatet en blend av olika årgångar där den yngsta anges på etiketten.

Om leverantören

Rhum Selection
Rhum Selection är Granqvist Beverage House eget unika och högkvalitativa rommärke. I serien finns ett antal ursprung representerade. Rommen destilleras och lagras på olika ställen i Västindien samt Syd- och Centralamerika och buteljeras i Tyskland. Tillverkningen har flerhundraåriga traditioner och sker på i princip samma sätt som med whisky och konjak fast med annan råvara. Den rom som nu lanseras av Granqvist Beverage House är producerad av sockerrörssaft och destillerad i enkelpannor till skillnad från enklare rom som produceras av melass genom kolonndestillering. Samtliga sorter som ingår i Rhum Selection har en alkoholhalt på 45 procent, men har olika ursprung och lagringstider. Det gör att smakprofilen på dem också skiljer sig åt.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 6
Sötma
Fyllighet: 8
Fyllighet
Systembolags nr: 87751
Produkt: Rom
Mörk
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Twintop
Volym: 500
Ålder: 11 YO
Producent: Rhum Selection
Land: Panama
Alkoholhalt: 45 vol%
Dricktemperatur: 20 °C
Druva: Sockerrör (100%)
Färg: Mörkt orange med dragning mot läder
Doft: Utsökta aromer av sockerrör, lakrits och kastanj
Smak: Synnerligen aromatisk
Framställning: Sockerrörssaft som renas och steriliseras blandas sedan ut med renat vatten till en bland- ning som kallas "bitación". Jäst tillsätts och fermenteringen startar. Ju mer långsamver- kande jäst, ju fylligare smak. Destillering sker därefter i enkelpanna vilket ger en kon- centrerad smak med många smakämnen. Lagring på Bourbonfat innan tappning på flaska.
Passar bra till: Avec, olika drinkar samt att njuta tillsammans med mörk choklad eller/och en god cigarr.
Systembolaget: 599.00 SEK