TT

Rhum Extra Premium Selection Trinidad 24 YO Angostura

Apértif
Apértif
Desserter
Desserter

Angostura är en av Karibiens ledande romproducenter med huvudkontor i korsningen Eastern Main Road/Trinity Avenue i Laventille, Port of Spain på öns nordvästra del. En ö som befinner sig endast 10 km från Sydamerikas fastland utanför Venezuelas kust. Företaget startade 1824 i Venezuela men flyttade 1875 till Trinidad med sin tillverkning av olika ”Bitters”. Även om romtillverkningen startade så pass sent som 1949 hade företaget sedan början av 1900-talet ägnat sig åt blending av rom från andra destillatörer. Idag producerar företaget ett stort antal sorter rom som letar sig ut runt om i världen. Företaget kallas även TDL = Trinidad Distillers Limited.

Om leverantören

Rhum Selection
Rhum Selection är Granqvist Beverage House eget unika och högkvalitativa rommärke. I serien finns ett antal ursprung representerade. Rommen destilleras och lagras på olika ställen i Västindien samt Syd- och Centralamerika och buteljeras i Tyskland. Tillverkningen har flerhundraåriga traditioner och sker på i princip samma sätt som med whisky och konjak fast med annan råvara. Den rom som nu lanseras av Granqvist Beverage House är producerad av sockerrörssaft och destillerad i enkelpannor till skillnad från enklare rom som produceras av melass genom kolonndestillering. Samtliga sorter som ingår i Rhum Selection har en alkoholhalt på 45 procent, men har olika ursprung och lagringstider. Det gör att smakprofilen på dem också skiljer sig åt.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 7
Sötma
Fyllighet: 9
Fyllighet
Systembolags nr: 82505
Produkt: Rom
Mörk
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Twintop
Volym: 500
Ålder: 24 YO
Producent: Rhum Selection
Angostura
Land: Trinidad
Alkoholhalt: 45 vol%
Dricktemperatur: 20 °C
Druva: Sockerrör (100%)
Färg: Mörkt brun
Doft: Stor doft med inslag av mörk choklad, arrak och honung
Smak: Rikhaltig med balanserade inslag av arrak och kryddiga fattoner
Framställning: Sockerrörssaft som renas och steriliseras blandas sedan ut med renat vatten till en bland- ning som kallas "bitación". Jäst tillsätts och fermenteringen startar. Ju mer långsamver- kande jäst, ju fylligare smak. Destillering sker därefter i enkelpanna vilket ger en kon- centrerad smak med många smakämnen. Lagring på Bourbonfat innan tappning på flaska.
Passar bra till: Avec, olika drinkar samt att njuta tillsammans med mörk choklad eller/och en god cigarr.
Systembolaget: 1299.00 SEK