BB

Rhum Selection Barbados 8 YO Foursquare Distillery

Apértif
Apértif
Desserter
Desserter

Denna rom från Barbados i ögruppen Små Antillerna i Västindien är ett bra exempel på vad producenten Foursquare Distillery kan åstadkomma. Destilleriet ligger vackert på de södra sluttningarna av St George Valley vid den lilla staden St Philip på öns sydöstra del. Foursquare Distillery grundades 1820 men familjen Seale, som äger anläggningen, daterar sin historia på ön så långt tillbaka som 1650-talet. Destilleriet är ett av få som fortfarande är familjeägt i motsats till de många destillerier som köpts upp av stora spritjättar.

Om leverantören

Rhum Selection
Rhum Selection är Granqvist Beverage House eget unika och högkvalitativa rommärke. I serien finns ett antal ursprung representerade. Rommen destilleras och lagras på olika ställen i Västindien samt Syd- och Centralamerika och buteljeras i Tyskland. Tillverkningen har flerhundraåriga traditioner och sker på i princip samma sätt som med whisky och konjak fast med annan råvara. Den rom som nu lanseras av Granqvist Beverage House är producerad av sockerrörssaft och destillerad i enkelpannor till skillnad från enklare rom som produceras av melass genom kolonndestillering. Samtliga sorter som ingår i Rhum Selection har en alkoholhalt på 45 procent, men har olika ursprung och lagringstider. Det gör att smakprofilen på dem också skiljer sig åt.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 6
Sötma
Fyllighet: 7
Fyllighet
Systembolags nr: 87330
Produkt: Rom
Mörk
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Twintop
Volym: 500
Ålder: 8 Y O
Producent: Rhum Selection
Foursquare Distillery
Land: Barbados
Restsocker: 3,5 g/l
Alkoholhalt: 45 vol%
Dricktemperatur: 20 °C
Färg: Gyllenbrun
Doft: Rik, aromatisk med inslag av vanilj, kakao, russin och citrus
Smak: Koncentrerad, rund och mjuk med fruktiga toner samt vanilj
Framställning: Sockerrörssaft som renas och steriliseras blandas sedan ut med renat vatten till en bland- ning som kallas "bitación". Jäst tillsätts och fermenteringen startar. Ju mer långsamver- kande jäst, ju fylligare smak. Destillering sker därefter i enkelpanna vilket ger en kon- centrerad smak med många smakämnen. Lagring på Bourbonfat innan tappning på flaska.
Passar bra till: Avec, olika drinkar samt att njuta tillsammans med mörk choklad eller/och en god cigarr.
Systembolaget: 559.00 SEK