BZ

Rhum Selection Belize 10 YO Travellers Distillers

Apértif
Apértif
Desserter
Desserter

Belize i den västra delen av Karibiska sjön är en gammal brittisk koloni som fick sin självständighet först 1981. Huvudstaden heter Belmopan och här återfinner du Travellers Distillers produktionsanläggning. Kontor, lagring samt buteljering sker i Belize City vid kusten. Företaget grundades 1953 av Omario Perdomo och genomgick 1992 en ansiktslyftning genom att installera en helt ny produktionsavdelning. Man använder sig enbart av spontanjäsning och destillerar alltid två gånger. Den destillerade vätskan lagras sedan på begagnade ekfat från Kentucky.

Om leverantören

Rhum Selection
Rhum Selection är Granqvist Beverage House eget unika och högkvalitativa rommärke. I serien finns ett antal ursprung representerade. Rommen destilleras och lagras på olika ställen i Västindien samt Syd- och Centralamerika och buteljeras i Tyskland. Tillverkningen har flerhundraåriga traditioner och sker på i princip samma sätt som med whisky och konjak fast med annan råvara. Den rom som nu lanseras av Granqvist Beverage House är producerad av sockerrörssaft och destillerad i enkelpannor till skillnad från enklare rom som produceras av melass genom kolonndestillering. Samtliga sorter som ingår i Rhum Selection har en alkoholhalt på 45 procent, men har olika ursprung och lagringstider. Det gör att smakprofilen på dem också skiljer sig åt.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 7
Sötma
Fyllighet: 9
Fyllighet
Systembolags nr: 87677
Produkt: Rom
Mörk
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Twintop
Volym: 500
Ålder: 10 Y O
Producent: Rhum Selection
Travellers Distillers
Land: Belize
Restsocker: 4,5 g/l
Alkoholhalt: 45 vol%
Dricktemperatur: 20 °C
Färg: Mörkt brun
Doft: Stor med inslag av smörkola, tobak och kryddor
Smak: Kraftig men mjuk och len med toner av vanilj, kryddor och torkad frukt
Framställning: Sockerrörssaft som renas och steriliseras blandas sedan ut med renat vatten till en bland- ning som kallas "bitación". Jäst tillsätts och fermenteringen startar. Ju mer långsamver- kande jäst, ju fylligare smak. Destillering sker därefter i enkelpanna vilket ger en kon- centrerad smak med många smakämnen. Lagring på Bourbonfat innan tappning på flaska.
Passar bra till: Avec, olika drinkar samt att njuta tillsammans med mörk choklad eller/och en god cigarr.
Systembolaget: 599.00 SEK