GT

Rhum Selection Guatemala 3 YO DARSA

Apértif
Apértif
Desserter
Desserter

Darsa Distillery tar sina sockerrör från olika odlingar runt om i det lilla Centralamerikanska landet. Samtliga sockerrör transporteras till Tululá Sugar Mill där de pressas och sockersaften används sedan till att framställa några av världens bästa romsorter. Det är just denna första pressning som ger grundstenen för det goda slutresultatet. ”Virgin sugar cane honey” är den trevliga benämningen på den utpressade saften vid den första pressningen och det är enbart denna saft som används till romframställningen. Resterande saft används till framställning av enklare former av sprit, så kallade Aguiardente. Darsa har uppstått genom att olika destillerier slagit sig samman under de senaste 75 åren och är idag en mycket stor spelare på rommarknaden.

Om leverantören

Rhum Selection
Rhum Selection är Granqvist Beverage House eget unika och högkvalitativa rommärke. I serien finns ett antal ursprung representerade. Rommen destilleras och lagras på olika ställen i Västindien samt Syd- och Centralamerika och buteljeras i Tyskland. Tillverkningen har flerhundraåriga traditioner och sker på i princip samma sätt som med whisky och konjak fast med annan råvara. Den rom som nu lanseras av Granqvist Beverage House är producerad av sockerrörssaft och destillerad i enkelpannor till skillnad från enklare rom som produceras av melass genom kolonndestillering. Samtliga sorter som ingår i Rhum Selection har en alkoholhalt på 45 procent, men har olika ursprung och lagringstider. Det gör att smakprofilen på dem också skiljer sig åt.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 6
Sötma
Fyllighet: 5
Fyllighet
Systembolags nr: 87972
Produkt: Rom
Mörk
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Twintop
Volym: 500
Ålder: 3 Y O
Producent: Rhum Selection
DARSA
Land: Guatemala
Restsocker: 3,8 g/l
Alkoholhalt: 45 vol%
Dricktemperatur: 20 °C
Färg: Gyllenbrun
Doft: Härlig med inslag av arrak, smörkola och vanilj
Smak: Fruktig med fina anslag av ek och arrak samt mogen frukt
Framställning: Sockerrörssaft som renas och steriliseras blandas sedan ut med renat vatten till en bland- ning som kallas "bitación". Jäst tillsätts och fermenteringen startar. Ju mer långsamver- kande jäst, ju fylligare smak. Destillering sker därefter i enkelpanna vilket ger en kon- centrerad smak med många smakämnen. Lagring på Bourbonfat innan tappning på flaska.
Passar bra till: Avec, olika drinkar samt att njuta tillsammans med mörk choklad eller/och en god cigarr.
Systembolaget: 559.00 SEK