PY

Rhum Selection Paraguay 3 YO Otisa Sugar Mill Organic

Apértif
Apértif
Desserter
Desserter

Otisa Sugar Mill har visserligen sitt huvudkontor i Paraguays huvudstad Asunción men rommen framställs långt därifrån. I den mycket isolerade regionen Arroyos y Esteros nordost om huvudstaden är det dåligt med kommunikationer och de många sockerörsodlande bönderna hade svårt med avyttringen av sin skörd. Otisa samlade bönderna till en gemensam organisation och består idag av mer än 600 medlemmar som gemensamt levererar sin skörd till The Sugar Mill. Här tas den om hand och transformeras till god rom. En rom som är 100% ekologiskt framställd.

Om leverantören

Rhum Selection
Rhum Selection är Granqvist Beverage House eget unika och högkvalitativa rommärke. I serien finns ett antal ursprung representerade. Rommen destilleras och lagras på olika ställen i Västindien samt Syd- och Centralamerika och buteljeras i Tyskland. Tillverkningen har flerhundraåriga traditioner och sker på i princip samma sätt som med whisky och konjak fast med annan råvara. Den rom som nu lanseras av Granqvist Beverage House är producerad av sockerrörssaft och destillerad i enkelpannor till skillnad från enklare rom som produceras av melass genom kolonndestillering. Samtliga sorter som ingår i Rhum Selection har en alkoholhalt på 45 procent, men har olika ursprung och lagringstider. Det gör att smakprofilen på dem också skiljer sig åt.

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 4
Sötma
Fyllighet: 6
Fyllighet
Systembolags nr: 87672
Produkt: Rom
Mörk
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Twintop
Ekologiskt: Ja
Volym: 500
Ålder: 3 Y O
Producent: Rhum Selection
Otisa Sugar Mill
Land: Paraguay
Restsocker: 3,2 g/l
Alkoholhalt: 45 vol%
Dricktemperatur: 20 °C
Färg: Ljust brun
Doft: Fruktiga toner av sockerrör och vanilj med liten gräsighet
Smak: Välbalanserad med inslag av frukter och ektoner
Framställning: Sockerrörssaft som renas och steriliseras blandas sedan ut med renat vatten till en bland- ning som kallas "bitación". Jäst tillsätts och fermenteringen startar. Ju mer långsamver- kande jäst, ju fylligare smak. Destillering sker därefter i enkelpanna vilket ger en kon- centrerad smak med många smakämnen. Lagring på Bourbonfat innan tappning på flaska.
Passar bra till: Avec, olika drinkar samt att njuta tillsammans med mörk choklad eller/och en god cigarr.
Systembolaget: 521.00 SEK