Receptet kommer från Scan. 

Till 4 portioner behöver du:

  • 4 entrecôte eller ryggbiff i skivor (ca 600 g)
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan

 

Ratatouille

  • 1 gul lök
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 squash
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 8 kärnfria oliver
  • Smör

 

Chévremousse

  • 2 dl lätt crème fraîche
  • Cirka 75 g mosad chèvre eller fårost
  • ½ tsk stött rosmarin
  • Salt
  • Peppar

 

Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Fräs först lök i smör i en stekpanna, fortsätt med squash, pressad vitlök och därefter paprikor. Efter cirka 5 minuter, lägg även i tomater, salt, oregano och oliver. 

Blanda samman moussen för hand eller med stavmixer. 

Stek köttskivorna i smör i en stekpanna cirka 3 minuter per sida. Salta, peppra och strö över timjan. 

Servera köttet med ratatouille, chèvremousse och ugnsbakade potatisklyftor. Garnera med färsk timjan.