Receptet kommer från Scan.
Till 4 portioner behöver du:
- 4 entrecôte eller ryggbiff i skivor (ca 600 g)
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 1 tsk timjan
Ratatouille
- 1 gul lök
- 2 paprikor i olika färger
- 1 squash
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tomater
- 1 tsk salt
- 1 tsk oregano
- 8 kärnfria oliver
- Smör
Chévremousse
- 2 dl lätt crème fraîche
- Cirka 75 g mosad chèvre eller fårost
- ½ tsk stött rosmarin
- Salt
- Peppar
Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Fräs först lök i smör i en stekpanna, fortsätt med squash, pressad vitlök och därefter paprikor. Efter cirka 5 minuter, lägg även i tomater, salt, oregano och oliver.
Blanda samman moussen för hand eller med stavmixer.
Stek köttskivorna i smör i en stekpanna cirka 3 minuter per sida. Salta, peppra och strö över timjan.
Servera köttet med ratatouille, chèvremousse och ugnsbakade potatisklyftor. Garnera med färsk timjan.