Riesling till påskmaten!

 
Våra svenska högtidsbufféer är ofta lite luriga när det kommer till val av dryck. Smakerna spretar liksom åt alla håll. Men visst går det dricka vin till om man vill! Riesling är den druva som kanske bäst klarar påskbufféns smakbild. Vi har tagit fram tre förslag. Smaklig måltid!

 

FM Riesling

Ett halvtorrt Rieslingvin från Pfalz. Ungt och smakrikt med aromatisk ton och fin balans. Frisk, aromatisk doft med inslag av mandel, citrus och gröna äpplen. Nummer 5844, pris 89 kronor. BESTÄLL HÄR!

 

Kallfelz Sensus Riesling Hochgewächs Trocken

Torr Riesling från Mosel. Frisk och fruktig smak med fin balans mellan den lilla restsötman och syran. Doften är härligt frisk med inslag av tropisk frukt. Riesling Hochgewächs är beteckningen på Rieslingviner från de högsta och brantaste odlingarna i regionen Mosel. Nummer 70099, pris 149 kronor. BESTÄLL HÄR!

 

Rüdesheimer Ramstein Riesling Trocken VDP Erste Lage

Från förstklassiga vingårdar i Johannisberg och Rüdesheim kommer det här torra Rieslingvinet. Doften är frisk och fräsch med inslag av tropisk frukt och äpple samt lätta toner av örter. Smaken är elegant med avrundad fräschet och örtigt avslut. Nummer 78780, pris 209 kronor. BESTÄLL HÄR!