Balkongfavoriter!

Här är fyra vita viner från Tyskland som du med fördel kan avnjuta på det nya trädäcket eller balkongen i sommar! Två klassiker från Deidesheim, en raritet från Mosel och en fruktigt frisk Rivaner från Nahe!

 

EXOTISKT SÄLLSKAPSVIN

Dr Faust Rivaner QbA 2017/2018 är ett halvtorrt vin från regionen Nahe i sydväst. Det har en fin, druvig smak med ton av exotisk frukt och passar utmärkt att avnjuta en ljummen sommarkväll. Rivaner är en korsning mellan druvorna Riesling och Madeleine Royal. Den är mer känd under namnet Müller-Thurgau. Nr 5923, pris 79 kr i beställningssortimentet. Beställ vinet här!

 

BUFFÉVIN MED CITRUS OCH ÄPPLE

FM Riesling QbA 2019 lockar fram känslan av att sitta på en lummig uteservering i Deidesheim i Pfalz, där vinet produceras! FM Riesling har en frisk och aromatisk doft med inslag av mandel, citrus och gröna äpplen. Det är smakrikt med aromatisk ton och fin balans. FM Riesling passar ockå fint till sommarens alla bufféer. Nr 5844, pris 89 kr i beställningssortimentet. Beställ vinet här!

 

LÄCKERT TILL HETA TILLTUGG

Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese 2018 är halvtorrt och smakrikt med fin balans och inslag av päron, honung, persika och apelsin. Doften är druvig med angenäma toner av mandarin, kvitten och päron. Herrgottsacker passar utmärkt till salta räkor eller tilltugg med hetta. Nr 5042, pris 109 kronor på Systembolaget. Beställ vinet här om det saknas i din butik!

 

HÄRLIGT FRISKT MED FIN BALANS

Kallfelz Sensus Riesling Hochgewächs 2017/2019 har en härlig, frisk doft med inslag av tropisk frukt. Smaken är frisk och fruktig med fin balans mellan syra och sötma. Passar fint till skaldjur! Kallfelz är ett traditionsrikt familjevineri i den vackra Moseldalen. Vineriet grundades 1907, men familjen Kallfelz kom igång med vinmakning redan år 1450! Nr 70099, pris 149 kr i beställningssortimentet. Beställ vinet här!