Årets stora whiskytävling The Whisky Battle Awards 2023 är avgjord och Granqvist Beverage House kan stoltsera med fina guldmedaljer i kategorierna Skotsk blended whisky och Irländsk Whiskey NAS!

The Whisky Battle Awards är ett samarbete mellan Allt om Whisky och Malter Magasin. Arbetet med tävlingen startades i våras och över 100 whiskies som finns på svenska marknaden har provats. Under ett antal tillfällen har en provningspanel träffats för att tycka till, sätta poäng och smaknoter. Alla paneldeltagare har en lång bakgrund som whiskyprovare och med sina erfarenheter har de bidragit till att ge rättvisa och ärliga poäng på alla bidrag i tävlingen.

Paneldeltagarnas poäng (poängskalan går upp till 10) på varje whisky har räknats samman och ett medelvärde har tagits fram vilket ligger till grund för slutresultatet. Tävlingen är utformad för att plocka ut vinnare i varje klass utifrån experternas poäng.

Vi på Granqvist Beverage House är givetvis mycket stolta över att samarbeta med producenter vars whisky/whiskey nådde topplacering i sin kategori!

 

Glendalough Single Cask Madeira Finish

 

”Lockande, tillgänglig smak med underbar nötighet”

Nr 80360, 42 %, pris 519 kr

BETYG 8,4/10

KATEGORI Irländsk Whiskey NAS (Non Age Statement)

DOFT Lättsam och snygg. Något tropiskt varvas med nötter, apelsinskal tillsammans med syltiga noter.

SMAK Fyllig och rund med lätt sötma. Solmogen citrus blandas med smak av blötlagd malt, fruktträdgård och ängsblommor. Tillgänglig i stilen och har en underbar nötig finish.

 

 

Black Bull Peated Edition

 

”Murrig blended med kalkig rök och höstäpplen”

Nr 55428, 50 %, Pris 469 kr

BETYG 8,4/10

KATEGORI Skotsk blended whisky

DOFT Aning sluten till en början. Havsdofter blandas med en kalkig rök och bakomliggande mörk frukt och knäck.

SMAK Tydlig rökighet, skogsjordiga toner och smak av gräs blandas med en tydlig alkohol. I bakgrunden lurar höstäpplen, farin och karameller. Lång finish med ihållande rök och nötigt fatavslut.