Receptet ger ca 10 bitar

 

  • 6 halvcirklar Hönökaka eller motsvarande mängd kavring
  • 3 dl vällagrad riven ost
  • 1 dl finhackad gul lök
  • ½ dl finskuren gräslök
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 4 msk finhackad dill
  • 2 dl majonnäs
  • 4 finhackade hårdkokta ägg
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g grovhackad kokt, gravad eller rökt lax (spara några snygga bitar till garnering)
  • 100 g grovhackade kräftstjärtar (spara några stycken till garnering)

 

Blanda ihop riven ost, finhackad lök, gräddfil, majonnäs, senap, hackade ägg, finhackad dill, gräslök, lax, hackade kräftstjärtar och smaksätt med salt och peppar. Varva bröd med smeten i de olika lagren av brödet. Garnera.
Går också att göra som bakelser genom att stansa ut brödet i små cirklar om ca 3–4 cm i diameter och garnera efteråt.

 

SNAPSREKOMMENDATION – HIRKUM PIRKUM

Ett klassiskt sädesbrännvin som fått dra med knoppar av johannesört och smaksatts med sherry och honung. Gifter sig utmärkt med gravad eller rökt lax och kräftstjärtar. Hirkum Pirkum ingår i En Back Snaps Röda Backen (nr 141, 299 kr), men säljs också i 500 ml-flaska i beställningssortimentet (nr 70037, pris 269 kr). Beställ enklast här.