Recept: Linda Fransén
Till 4 portioner behöver du:
- 2 dl vispgrädde
- 200 g färskost
- 2,5 msk florsocker
- 3 dl lemoncurd (färdigköpt)
- 10 digestivekex
- 50 g smält smör
- valfria färska bär
Mixa kexen fint och blanda med det smälta smöret. Fördela i serveringsglas. Blanda färskost med florsocker. Vispa grädden luftig till den bildar mjuka toppar. Blanda ner färskosten i grädden tills du har en slät kräm. Varva lemoncurden med färskostkrämen i glasen. Toppa med färska bär!
I GLASET
Chateau Dereszla Tokaji Aszú 5 Puttonys 2016. Ädelsött vitt vin från Tokaj i Ungern. Frisk doft av aprikos, mandel och honung. Smaken är söt och frisk med ton av fat, aprikos, apelsin, kokos, saffran och honung. Nummer 2901, pris 189 kronor i Systembolagets ordinarie sortiment. BESTÄLL HÄR om vinet saknas i din butik!