4 PORTIONER

Marineringstid: 1 tim
4 skivor nötstek av bog
1 bit färsk ingefära,
cirka 4 cm
4 vitlöksklyftor
8 msk sojasås
1–2 msk flytande honung
2 röda chilifrukter
50 g soltorkade tomater
1 gul lök
2 msk sojaolja
socker
salt
citronsaft
1 grön pepparfrukt
1 knippe vårlök
1 knippe koriander
sallatsblad
ris att koka

 

Skölj av köttet och låt det droppa av. Skala ingefära och 2 vitlöksklyftor och finriv dem. Gör en marinad av sojasås, honung, ingefära och vitlök och pensla in köttet med den. Täck köttet och låt det stå minst 1 timme.
Skölj och hacka de röda chilifrukterna. Låt de soltorkade tomaterna droppa av innan du hackar dem fint. Skala och finhacka löken, fräs den en kort stund i olja. Tillsätt chili- och tomathack och fräs detta tillsammans. Smaka av med socker, salt och citronsaft. Låt svalna.

Skölj och hacka den gröna pepparfrukten, skala och hacka resterande vitlöksklyftor. Putsa vårlöken, skölj och skär den i bitar. Grovhacka koriandern. Stöt alltsammans i en större mortel eller mixa grovt i mixer. Smaka av med salt, socker och citronsaft.

Låt köttet droppa av och grilla det över het grill i 4–5 minuter på varje sida. Lägg i folie och låt vila 10 minuter innan du skär upp i skivor. Salta lätt och lägg upp på tallrikar. Lägg upp sallatsblad som på bilden och klicka på både den gröna och röda kryddsåsen. Servera med kokt ris.

 

I GLASET

LangeTwins Cabernet Sauvignon 2014. Ett medelfylligt rödvin från Kalifornien. Nr 75010, pris 199 kr. Ivory & Burt Red Blend 2018. Fylligt och fruktigt rött från Kalifornien. Nr 2497, pris 149 kr. Vi hoppas det smakar!