Till 4 portioner
- 4 skivor kalvinnanlår à 120 g
- 2 ägg
- 2 msk vispgrädde
- 50 g mjöl
- 150 g ströbröd eller panko
- 2 dl rapsolja
- 200 g smör
- persilja
- sardeller
- citron
- kapris
- salt
- peppar
Schnitzeln ska vara utbankad så att den endast är några millimeter tjock. Salta och peppra med en nypa av vardera på varje sida av köttet.
Vispa upp ägg och grädde i en skål och strö ut mjöl på ett fat och ströbröd på ett annat. Panera schnitzlarna genom att först doppa i mjöl, sedan i äggblandningen och slutligen i ströbröd. Tryck ordentligt så att ströbrödet fastnar.
Värm upp en djup stekpanna med olja. För att se om oljan är lagom varm kan du sticka ner en träslev och om då oljan bubblar är det rätt temperatur. Oljan ska inte ryka, då är den för varm. Lägg i schnitzeln så att den simmar i oljan och vänta tills ytan och kanterna har blivit gyllenbruna. Lägg på en klick av smöret på schnitzeln och vänd sida. När resten av schnitzeln är gyllenbrun är den färdig. Lägg på hushållspapper så att oljan får rinna av.
Hacka persilja och sardeller, dela citronen i fyra klyftor. Smält resten av smöret och häll i sardeller, persilja och kapris. Häll smöret över schnitzlarna och lägg på citronklyftorna. Servera med stekt potatis.
I GLASET
Ivory & Burt Red Blend 2018 är ett fruktigt rött från Kalifornien, USA. Smaken bjuder på mogna mörka bär och ett friskt kryddigt avslut med runda tanniner. Doft av mogna mörka bär med inslag av kryddiga fattoner. Nummer 2497, pris 149 kronor i beställningssortimentet. BESTÄLL HÄR!
First Edition Cabernet Sauvignon Valle Secreto 2017 är ett fylligt rödvin från Cachapoal, Chile. Vinet har en fruktig och nyanserad doft och smak av blåbär, ceder, hallon och peppar. Nummer 2278, pris 169 kronor i beställningssortimentet. BESTÄLL HÄR!
Kallfelz Sensus Riesling Hochgewächs trocken 2017. Torr, vit Riesling från Mosel, Tyskland. Härligt frisk doft med inslag av tropisk frukt. Frisk och fruktig smak med fin balans mellan den lilla restsötman och syran. Nummer 70099, pris 149 kronor. BESTÄLL HÄR!