Till 4 portioner behöver du:
Risottobas
- 300 g matvete
- 1 l vatten
- kycklingbuljong
Pulled pork
- 1 kg skinkstek
- 1 dl druvkärnolja (eller rapsolja)
- ½ msk honung
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk lakritspulver
- 1 tsk salt
- 1 dl vispgrädde
- citronsaft
- salt
Coleslaw
- ¼ spetskål
- ½ morot
- ½ äpple
- ¼ bunt körvel
Dressing
- ½ dl vispgrädde
- 2 msk citronsaft
- ½ tsk socker
- 1 msk finrivet
- citronskal
- ¼ tsk riven muskot
- salt och peppar
Koka matvetet tills vattnet sugits upp av kornen. De ska vara kokta men ändå relativt hårda.
Blanda ingredienserna till pulled pork-marinaden, smörj in skinksteken noggrant och lägg den i en skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet 10–12 timmar.
Lägg sedan köttet i en smord, ugnsfast form och ställ in den i kall ugn. Sätt temperaturen på 100 grader och låt det steka i 10–12 timmar. Köttet ska bli så mört att det faller i bitar när det är klart.
Skölj grönsakerna till Colesalwsalladen. Hacka spetskålen i strimlor. Skala moroten och skär den i tunna remsor med en vass kniv. Skär äpplet i tunna klyftor och riv körveln grovt.
Blanda ingredienserna till dressingen med en gaffel – använd ej mixer som gör att grädden tjocknar. Häll grönsakerna i en skål, häll över dressingen och vänd runt. Pynta med körvel.
Häll matveterisotto och hälften av pulled pork i en kastrull med 2 dl kokande vatten och 1 dl vispgrädde. Koka till matvetet har sugit upp all vätska och köttet blivit varmt. Smaka av med citronsaft och salt.
Värm resten av köttet i en kastrull eller i panna på hög värme. Lägg risotton på passande tallrik, toppa med en handfull pulled pork och coleslaw.