PERSILJERAD RÖKT SKINKMOUSSE
- 500 g finhackad eller mixad rökt skinka
- 1 finhackad gul lök
- 3 msk majonnäs
- 3 msk crème fraiche
- 2 msk finhackad persilja
- salt, grovmalen svartpeppar
Blanda finhackad skinka, hackad lök, finhackad persilja med majonnäs och crème fraiche till en formbar smet. Var försiktig så att inte smeten blir för tunn.
GURKSÅS
- ½ urkärnad slanggurka
- 1 cm urkärnad grön jalapeno
- ½ skalad vitlöksklyfta
- ½ dl crème fraiche
- salt
Mixa gurka, jalapeno och vitlök. Tillsätt crème fraiche och salta.
SNAPSREKOMMENDATION – BÄSTERGÖKEN
Snapsen är smaksatt med kanel och ingefära vilket passar utmärkt den rökiga skinkmoussen. Bästergöken finns i beställningssortimentet. Snapsen ingår i En Back Snaps Svarta Backen (nr 85808, 299 kr) och säljs även i 500 ml-flaska (nr 87024, 259 kr).