Pizza Stella från Kampanien

Receptet från Glenn Strömberg Mitt Italien.

Receptet förutsätter att du först har gjort / köpt en pizzadeg.

 

Till en pizza behöver du:

  • 8 skivor stark salami i tunna strimlor
  • 100 g ricottaost (helst av buffelmjölk)
  • 1 aubergine, hackad
  • 80 g mozzarella (helst av buffelmjölk)
  • 60 g körsbärstomater, i klyftor
  • Olivolja extra virgine
  • Salt
  • Färsk basilika
  • Färsk eller torkad oregano
  • 50 g hyvlad parmesan
    (bäst smakar det med 
    originalet Parmigiano Reggiano)

 

Dra ut pizzadegen. Gör åtta små raka snitt på 2 cm för att skapa en stjärna. I de små mellanrummen som skapas lägger du en skiva salami och täcker sedan med ricottaost. Ta de yttre två delarna på de skurna delarna och tryck ihop dem till en spets. Gör detta med alla åtta spetsarna så det blir som på bilden till vänster.

Skär auberginen i små bitar och stek dem i lite olivolja. Lägg auberginebitarna i mitten av stjärnan och täck dem med mozzarella.

Grädda 10–15 minuter. Då pizzan är färdigbakad strör du över bitar av körsbärstomater som du blandat med olivolja, salt, basilika och oregano. Strö slutligen över hyvlad parmesan.

 

I GLASET

 

 

FM Riesling QbA Forster Mariengarten. Vitt, halvtorrt vin från Tyskland, Pfalz. Ungt, smakrikt med aromatisk ton och fin balans. Frisk doft och smak med inslag av mandel, citrus och gröna äpplen. Nummer 5844, pris 89 kronor. BESTÄLL HÄR!

 

 

 

 

Castillo de Alicante. Ekologiskt rött från Spanien, Alicante. Smaken är fruktig och kryddig med inslag av blåbär, svarta vinbär, kanel, björnbär och lakrits. Nummer 6709, pris 95 kronor. BESTÄLL HÄR!