Receptet kommer från Scan.

Till 4 portioner behöver du:

  • 8–12 st Scans råkorv timjan & tomat
  • 1 sats tysk potatissallad
  • 1 sats honungssenap
  • 2–3 dl nyriven pepparrot

 

Tysk potatissallad

  • 2 l kycklingbuljong
  • 1 kg fasta potatisar med skal, skivade
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl persilja, hackad
  • 3 salladslökar, skivade
  • 3 msk kapris
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • Salt
  • Svartpeppar

 

Vitlökskål

  • 50 g smör
  • 4 klyftor vitlök, tunnskivade
  • 300 g surkål
  • 2-3 msk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Svartpeppar

 

Honungssenap

  • 1 dl Colmans senapspulver
  • ¾ dl kokande vatten
  • 1 dl svensk senap
  • ½ dl honung
  • Salt
  • Vitpeppar

 

Potatissallad: Koka upp buljongen och sjud potatisskivorna tills de nästan är klara. Slå av buljongen men spara 1 dl och blanda den med vinäger, olja och senap. Lägg tillbaka de ljumma potatisskivorna och blanda i persilja, salladslök, kapris och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Vitlökskål: Bryn smör så att det blir gyllenbrunt, stek vitlöksskivorna gyllenbruna och lägg sedan i surkålen. Rör om och låt bli varmt, tillsätt vinäger. Låt vätskan sjuda in under omrörning och smaka av med salt och peppar. Håll ljummet tills servering.

Senap: Lägg senapspulver i en bunke, slå på vatten och rör så det blir klumpfritt. Rör i senap, honung och låt dra i 10-15 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.

Servering: Grilla eller stek korvarna. Servera på stort fat med potatissallad i botten, på med nygrillade korvar, toppa med vitlökskål och senap och pepparrot på sidan.