Receptet kommer från Scan.
Till 4 portioner behöver du:
- 8–12 st Scans råkorv timjan & tomat
- 1 sats tysk potatissallad
- 1 sats honungssenap
- 2–3 dl nyriven pepparrot
Tysk potatissallad
- 2 l kycklingbuljong
- 1 kg fasta potatisar med skal, skivade
- 3 msk vitvinsvinäger
- ½ dl olivolja
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl persilja, hackad
- 3 salladslökar, skivade
- 3 msk kapris
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- Salt
- Svartpeppar
Vitlökskål
- 50 g smör
- 4 klyftor vitlök, tunnskivade
- 300 g surkål
- 2-3 msk äppelcidervinäger
- Salt
- Svartpeppar
Honungssenap
- 1 dl Colmans senapspulver
- ¾ dl kokande vatten
- 1 dl svensk senap
- ½ dl honung
- Salt
- Vitpeppar
Potatissallad: Koka upp buljongen och sjud potatisskivorna tills de nästan är klara. Slå av buljongen men spara 1 dl och blanda den med vinäger, olja och senap. Lägg tillbaka de ljumma potatisskivorna och blanda i persilja, salladslök, kapris och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Vitlökskål: Bryn smör så att det blir gyllenbrunt, stek vitlöksskivorna gyllenbruna och lägg sedan i surkålen. Rör om och låt bli varmt, tillsätt vinäger. Låt vätskan sjuda in under omrörning och smaka av med salt och peppar. Håll ljummet tills servering.
Senap: Lägg senapspulver i en bunke, slå på vatten och rör så det blir klumpfritt. Rör i senap, honung och låt dra i 10-15 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar.
Servering: Grilla eller stek korvarna. Servera på stort fat med potatissallad i botten, på med nygrillade korvar, toppa med vitlökskål och senap och pepparrot på sidan.