Från vänster i bild:Cuba Negroni, Glendalough Sunset, Irish 75 och Gin Passion

 

Hampus Ekström, barmästare och delägare i Tidaholms Stadshotell, har skapat fyra drinkar med Glendalough Wild Botanical Gin som bas:
– Jag utgår från spriten som är basen i drinken och försöker hitta smaker som passar bra till den. Jag jobbar alltid med så färska råvaror som möjligt och använder inte essenser eller liknande. Då blir det bäst!

 

CUBA NEGRONI

 

Skaka allt i shaker (eller en gammal syltburk med lock) rejält i minst en minut. Fyll i tumblerglas med is. Toppa med lite soda eller sprite.

 

 

GLENDALOUGH SUNSET

 

Skaka alla ingredienser hårt i shaker (eller en gammal syltburk med lock) 1–1,5 minut. Servera i isat cocktailglas.

*Äggvitan ger drinken ett toppskum. Separera vitan noga från gulan innan du tillsätter den till de övriga ingredienserna. Skaka hårt i shaker/burk så bildas ett fint skum som lägger sig överst. En äggvita räcker till tre drinkar.

**Tillsätt citron efter tycke och smak.

*Tillsätt bitter efter tycke och smak.

 

 

IRISH 75

 

Blanda gin och sockerlag. Häll i ett stort vinglas med mycket is. Fyll upp med mousserande vin. Dekorera med rosmarin och citronzest.

 

 

GIN PASSION

 

  • 4 cl Glendalough Wild Botanical Gin
  • 2 cl litchilikör eller färsk litchi muddlad med 1 cl sockerlag
  • Monin passionsfruktspuré
  • äggvita till fluffig yta*
  • mynta som dekor

Skaka alla ingredienser hårt i shaker (eller en gammal syltburk med lock) 1–1,5 minut. Servera i isat cocktailglas.

*Äggvitan ger drinken ett toppskum. Separera vitan noga från gulan innan du tillsätter den till de övriga ingredienserna. Skaka hårt i shaker/burk så bildas ett fint skum som lägger sig överst. En äggvita räcker till tre drinkar.