Bjud på rosé!

Köp hem våra tre fina roséviner till sommarens bjudningar: De är underbart goda att dricka till fisk, skaldjur, kyckling, lättare kötträtter och sommarfräscha sallader!

I sommar kommer vi att kunna träffas på ett mer säkert sätt – på altaner och uteplatser, i bersåer och kanske också inomhus. Det ska vi givetvis fira med det somrigaste vinet av alla – rosé! Våra tre roséviner passar utmärkt att dricka vid de flesta tillfällen. Beställ hem trion redan nu så kan du lätt plocka fram ett par flaskor när det är dags för middag.

 

Ekologiskt från Provence:
Domaine des Féraud Cuvée Prestige 2018

Ekologiskt, torrt, fruktigt och smakrikt vin från Provence, rosévinets hembygd. Det görs på fem blå druvor: Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Rolle samt Syrah. Elegant blommig doft med inslag av hallon och rosor. Smaken är fyllig med toner av persika och hallon. Servera det till fisk, kyckling, bufférätter och ostar samt som apéritif och sällskapsvin. Nr 71251, pris 149 kr. Beställ vinet här!

 

 

Fruktigt och smakrikt:
Rosalie Rosé

Rosé från Deidesheim i Tyskland. Görs på sex druvsorter, vilket är ovanligt många när det gäller rosé. Fem av sorterna – som kan variera från år till år – pressas och fermenteras tillsammans. Rosalie Rosé har en fin doft av röda bär, stor fruktighet med lång avslutning. Utmärkt som apéritif, till sommarens fräscha sallader, skaldjur eller på egen hand. Nr 78406, pris 109 kr. Beställ vinet här!
NYHET: Under sommaren byter Rosalie årgång till 2020. Det nya vinet är ekologiskt och flaskan har en helt ny design!

 

 

Lent och halvtorrt:
Portugieser Weissherbst QbA 2019/2020

Halvtorr rosé från Deidesheim som enbart görs på den blå druvan Portugieser. Efter skörd får vinet jäsa i ungefär en veckas tid innan det är dags för filtrering och buteljering. Vinet är saftigt med fina toner av jordgubb och hallon. Gott som apéritif och på terrassen, till sallader, kallskuret, lättare kötträtter och stekt fisk. Nr 73763, pris 109 kr. Beställ vinet här!