Sauvignon Blanc

Nya Zeelands krispiga favorit

Sauvignon Blanc står för mer än hälften av Nya Zeelands vinproduktion. De första rankorna planterades i Auckland så sent som i början av1970-talet, men det är först under det senaste decenniet som druvan blivit riktigt populär.

Tidigare var Sauvignon Blanc mest känd som en mixdruva i vita, torra bordeauxer och söta sauternesviner.

Nyzeeländsk Sauvignon Blanc känns igen på sin friskt fruktiga doft och den krispigt syrliga smaken med påfallande tydliga toner av nässelblom, pepparfrukt och gröna krusbär.

Många vinexperter anser att Nya Zeelands Sauvgnon Blanc-viner är de bästa i världen och utan tvekan kan konkurrera med de bästa från Loire.

Vinerna är perfekta till fisk- och skaldjursrätter, till exempel vita fisksorter som ackompanjeras med citrus- eller vitlöksbaserade såser. Men även krispiga sallader och getost gifter sig fint med Sauvignon Blanc. Och tack vare syrligheten passar vinerna även bra till tomater, som har en förmåga att få vita viner att smaka mindre angenämt.

 

Nyfiken på Sauvignon Blanc? Följ länken för att läsa om våra produkter.