Arbikie Highland Rye 4 YO

Apértif
Apértif
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck

2013 grundade John, Iain och David Stirling Arbikie Highland Estate och började bygga ett destilleri. 2014 startar man med sin första vodka gjort av potatis. I november 2015 börjar man producera single malt. 2018 lanserar man för första gången en Rye-whisky producerad i Skottland på över 100-år. Man har idag en kapacitet på 200.000 liter/år. Denna Whisky har fått 92p av The Spirits/Whisky news i en blid test av Euro-Rye.

Om leverantören

ARBIKIE HIGHLAND ESTATE
På Skottland östra kust, med utsikt över Lunan Bay, finner du Arbikie Highland Estate Distillery. Här produceras Arbikie Highland Rye 4 YO 46 %, den fösta skotska ryewhiskyn på över 100 år. Destilleriet drivs av familjen Stirling, under ledning av tre bröder som vuxit upp på den farm som Arbikie Highland Estate Distillery idag är en del av. Råvarorna i whiskyn planteras, växer och skördas på en armlängds avstånd från destilleriet. Familjen Stirling är övertygad om att ingredienser av högsta kvalitet är en förutsättning för att skapa en premiumprodukt. Genom att välja råvaror från sin omgivning har de en unik möjlighet att upprätthålla högsta standard hela vägen från fält till flaska.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 3
Sötma
Fyllighet: 6
Fyllighet
Rökighet: 1
Rökighet
Systembolags nr: 85607
Produkt: Whisky
Rye
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Plastkork/syntetkork
Volym: 700
Producent: ARBIKIE HIGHLAND ESTATE
Land: Storbritannien
Område: Skottland
Distrikt: Eastern Highlands
Alkoholhalt: 46 vol%
Dricktemperatur: 18-20 °C
Smak: Ren mild arom av rågsyrup & fruktkola,inslag av söta skorpor,röd frukt mm
Framställning: Gjord på 52% omältad Arantes-råg, 33% omältad Viscount-vete, 15% mältad Odyssey-korn. All säd odlas på egen mark. Lagrad på 1st fill barrels.
Systembolaget: 2995.00 SEK