IE

Glendalough Single Malt 7 YO Mizunara Finish

Apértif
Apértif
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck

Glendalough Single Malt 7 YO Mizunara Finish är ett resultat av Glendaloughs obevekliga jakt på världens mest smakrika ek. Från de vulkaniska bergen i Hokkaido i norra Japan kommer den japanska ek som gett den här whiskeyn sin finish. Mizunara är mycket exklusivt – ovanligt, svårt att hitta och ett hårt jobb för tunnbindaren. Träden måste vara 200 år gamla och rakväxande (vilket de såklart sällan är) för att kunna användas. Det tar tre år för eken att torka innan den binds till tunnor som är de mest läckande och porösa du kan hitta för whiskeylagring. I dessa brister ligger också ekens styrka – träet drar åt sig en står mängd sprit och släpper ifrån sig en stor, helt unik smak! Halsen på Glendalough Single Malt 7 YO Mizunara Finish pryds av Ödets röda tråd, som enligt japansk legend binder samman saker som är ämnade att vara tillsammans. I det här fallet irländsk Single Malt och japansk ek! Dubbelt guld vid San Francisco World Spirits Competition 2022.

Om leverantören

Glendalough Irish Whiskey Ltd
Glendalough Distillery startades av fem vänner från Wicklow och Dublin. Alla hade de en passion för det ärevördiga destillationshantverket. Under 1700- och 1800-talet fanns det mer än 200 licensierade destillerier på Irland vilket genom åren dramatiskt förminskats för att nu återigen börja växa till sig. Idén bakom Glendalough Distilleri är att förena tradition och arv från tidigare generationer med nytänkande av idag. Glendalough (The Glen of two lakes) är en vacker dalgång i Wicklow Mountains alldeles söder om Dublin och med en helt fantastisk historia om munken St Kevin, vilken även finns avbildad på etiketterna.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 6
Sötma
Fyllighet: 9
Fyllighet
Systembolags nr: 56727
Produkt: Whisky
Malt, Single Malt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 700
Ålder: 7 YO
Producent: Glendalough Irish Whiskey Ltd
Land: Irland
Alkoholhalt: 46 vol%
Dricktemperatur: 20 °C °C
Färg: Bärnstensfärgad
Doft: Livfull, fruktig och blommig.
Smak: Ton av citrus & vaniljkola. Tydlig fatkaraktär. Eftersmak av mörk choklad.
Framställning: Destillerad på enkelpanna och därefter lagrad på amerikanska bourbonekfat samt efterlagrad på japanska Mizunaraekfat.
Passar bra till: Aperitif, mörk choklad, goda cigarrer samt efter en måltid.
Systembolaget: 899.00 SEK