IE

Jack Ryan Raglan Road 5YO Single Malt Irish Whiskey Cask Strength

Apértif
Apértif
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck

Jack Ryan Raglan Road är resultatet av ett samarbete med Brehon Brewhouse i Drumacavoy norr om Dublin, nära gränsen till Nordirland. Whiskeyn har mognat på bourbon – och madeirafat och fått sin silkeslena finish på fat som innehållit Imperial Stout från Brehon Brewhouse! ”On Raglan Road” är en irländsk dikt av Peter Kavangh. Raglan Road är en gata i stadsdelen Ballbridge i Dublin, där textförfattaren träffade och blev kär i en betydlig yngre kvinna – han var 40 och hon
22 år. Kärleksaffären slutade olyckligt, vilket tydligt framgår i den melankoliska texten. Dikten publicerades första gången år 1946 och tonsattes senare av Luke Kelly i folkmusikgruppen The Dubliners. Låten gavs ut på skiva 1971 och blev så
småningom en av gruppens största
succéer. Många artister har gjort sina egna tolkningar genom åren. Själva gatan Raglan Road har fått sitt namn efter Lord Raglan, en hög uppsatt militär.

Om leverantören

Jack Ryan Whiskey Co. Ltd
Familjen Jack Ryan från Dublin har en mycket lång historia bakom sig inom whiskeyframställning. Aldrig som egen destillatör men väl inom samarbeten med större destillerier på den gröna ön. Efter det att destilleriet de arbetat med från start lades ner 1946 har de haft samarbete med ett antal av de stora destillerierna. Alltid grundat på Jack Ryans egna intentioner och med ett eget urval av fat för mognadsprocessen av whiskeyn. Sedan 15 år tillbaka är det destilleriet Cooley som står för grundvätskan som sedan lagras fram till en god, rund och mild irländsk whiskey.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Sötma: 3
Sötma
Fyllighet: 7
Fyllighet
Systembolags nr: 59423
Produkt: Whisky
Malt, Single Malt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Flaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 700
Ålder: 5 YO
Producent: Jack Ryan Whiskey Co. Ltd
Land: Irland
Alkoholhalt: 54,9 vol%
Dricktemperatur: 18-20 °C
Färg: Bärnstensfärgad
Doft: Hemmagjord marmelad, färskt och kanderat apelsinskal, spännande brödighet.
Smak: Brödig med toner av apelsin och nougat.
Framställning: Irländsk cask strenght Single Malt whiskey som fått utvecklas på bourbon- och madeirafat. Finish på fat som innehållit Imperial Stout från Brehon Brewhouse.
Passar bra till: Aperitif, mörk choklad, goda cigarrer samt till kaffet efter maten.
Systembolaget: 762.00 SEK