Kantarellsoppa med sherry

Till 4 portioner behöver du:

  • 1 l gula kantareller
  • 50 g rotselleri, tärnad
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 krm timjan
  • 3 msk torr sherry
  • 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar
  • Smör att steka i

 

Topping

  • 3–4 msk crème fraîche
  • Små smörstekta kantareller
  • Färsk timjan

 

Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör. Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt koka ihop på svag värme i cirka 20 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. Servera med lite crème fraîche, nystekta små kantareller och färsk timjan.