Ekospanjor med ton av sol och hav!

Det ekologiska spanska rödvinet Castillo de Alicante har fått ny design och finns nu i årgång 2019 i Systembolagets beställningssortiment. Vinet passar utmärkt till sommarens grillade kötträtter av gris, nöt och lamm. Det smakar också förträffligt till fågel, småvilt, pasta och milda ostar.

Castillo de Alicante produceras av Bodegas Bocopa i Alicante på den spanska solkusten. Bodegan är en pionjär när det gäller ekologisk vinproduktion – det här vinet hade premiär redan 1997. Castillo de Alicante är ett medelfylligt, fruktigt rödvin som görs på druvorna Tempranillo (60 procent), Cabernet Sauvignon (20 procent) och Merlot (20 procent). Monastrell ger vinet tydlig medelhavskaraktär netbet.org samtidigt som Cabernet Sauvignon tillför en viss kryddighet och Merlot ger det en mjukare och rundare känsla. Doften är fruktig med ton av hallon och plommon. Smaken är stor och rund med inslag av blåbär, björnbär, kanel och lakrits.

Castillo de Alicante klarnas med bentonitlera och kan därmed också drickas av dig som föredrar vegansk kosthållning. Klarning görs för att undvika grumlighet och i många viner används äggvita till denna process.

Nr 6709, pris 95 kr. Beställ här!