Popcorn och vin!

Potatischips och ostbågar i alla ära – men snacksens snack är utan tvekan popcorn. De puffade majskornen passar dessutom fint till vin!

Metoden att hetta upp majskorn så de poppas till popcorn slog igenom på allvar för omkring 100 år sedan. Men popcorn poppades troligen redan för tusentals år sedan, enligt arkeologiska fynd i Amerika.

Tillsammans med popcornsexperterna på Sundlings i Lidköping tipsar vi om popcorn – och baconsnacks – som passar bra till utvalda viner.

Sundlings är Nordens ledande leverantör av popcorn till biografer och arenor. Popcornen finns också i välsorterade livsmedelsbutiker.

Sundlings använder fransk majs, som anses vara en av de bästa på marknaden.

 


SALTA POPCORN och PREMI SECCO

Klassiska popcorn med salt passar utmärkt till det mousserande halvtorra Premi Secco. Vinet matchar sältan i popcornen på ett utmärkt sätt. Nr 87077, pris 99 kr. Beställ Premi Secco här!

 

BUTTER POPCORN och DERESZLA FURMINT DRY
Smörsmakande popcorn blir utmärkt till det torra vita vinet Chateau Derezla Furmint Dry. Nr 73500, pris 109 kr. Beställ Chateau Dereszla Furmint Dry här!

 

CHEDDAR POPCORN och DR FAUST RIVANER
Cheddarostsmaken i popcornen harmonierar fint med det halvtorra via vinet Dr. Faust. Nr 5923, pris 69 kr. Beställ Dr Faust här!

 

BACONSNACKS och ROSALIE ROSÉ ORGANIC
Sundlings har också baconsnacks i sitt sortiment. Vi provade det till några olika viner och kom fram till att det passar bäst med ett av våra roséviner: Det ekologiska, torra Rosalie Rosé från Deidesheim. Nr 78406, pris 109 kr. Beställ Rosalie här!