Kantarelltoast

  • 4 skivor surdegsbröd (eller bröd efter smak)
  • 5 dl kantareller
  • 3 dl grädde
  • 1 finhackad schalottenlök
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • persilja

 

Stek kantarellerna i en torr stekpanna.

När vätskan har dunstat tillsätter du smör och hackad schalottenlök.

Slå på grädden och låt koka ned till lagom tjocklek.

Slå i persiljan och smaka av med salt och peppar.

Smörstek brödbitarna gyllene (det fungera lika bra att rosta om du hellre vill).

Lägg brödskivorna på en tallrik och fördela kantarellblandningen.

Hugg in!

 

I GLASET

 

Mantra Pinot Noir, fån Patagonien, Argentina. Nyanserad, kryddig smak med inslag av bland annat körsbär, skogshallon, fat och örter. Nummer 2668, pris 159 kronor. Beställ HÄR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kahurangi Pinot Noir Kahurangi Estate, från Nelson, Nya Zeeland. Fruktigt med ton av körsbär, plommon och kryddor. Nummer 70414, pris 189 kronor. Beställ HÄR