Rödvinspasta

Recept: Nichlas Fransén
Rödvinspasta för 4 personer

 

  • 9 dl vatten
  • 5 dl rödvin (se vintips längre ned i receptet)
  • 400 g spagetti
  • 4 klyftor vitlök, tunt skivad
  • 1 tsk chiliflakes
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt och svartpeppar
  • Parmesan
 
Mät upp ca 6 cl rödvin och ställ undan.
 
Slå I vattnet och resten av rödvinet i en kastrull och låt det koka upp. Lägg i pastan och koka den al dente.
 
Slå av pastan när den har kokat klart, men spara ca 6 cl av pastavätskan.
 
Slå i olivolja i en stekpanna och stek vitlök och chiliflakes i ca 2 min.
 
Slå sedan i rödvinet samt pastavätskan och låt koka upp.
 
Lägg i pastan och rör runt.
 
Tillsätt lite smör och rör runt till det smält.
 
Nu är det klart att lägga upp! Smaka av med salt och svartpeppar. Riv över lite parmesan.
 

 

 

VINTIPS!

N Nero d’Avola Organic

Rött ekologiskt vin från Sicilien. Gjort på 100% Nero d’Avola. Intensiv doft av röd frukt och delikata lakritstoner. Smaken är rund, mjuk och välbalanserad. Använd vinet i matlagningen och drick det sedan till maten! Nr 59411, pris 127 kr i Systemets beställningssortiment.