IT

N Nero d’Avola Organic

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Ostar
Ostar

Den värmedyrkande druvan Nero d’Avola är Siciliens stolthet och den mest odlade druvsorten på ön. Förr änvändes Nero’d Avola framför allt i blandningar, för att ge färg åt blekare viner. På senare år har druvan uppmärksammats för sin potential att ge fylliga, mörka rödviner och du hittar idag flera endruveviner av Nero d’Avola. Det här vinet, från producenten Assuli Baglio, visar verkligen Nero d’Avoladruvans djärva och fruktiga charm. Ekologiskt och väl värt sitt pris!

Om leverantören

ASSULI Baglio
Hos familjen Caruso är vinodlartraditionen djupt rotad i den sicilianska jorden. Assuli, som betyder "under solen", kombinerar tradition och innovation på en magiskt vacker plats. Produktionen är helt ekologisk. Familjeföretaget drivs av unga "framåtsträvare" vars hållbarhetstänk är sammanflätat med respekt för autenticitet, för att skydda omgivningens rikedom och mångfald. Odlingarna omfattar 120 hektar av hög kvalitet. Dessa är spridda över fem odlingsområden med olika jordmån och altitud. Assuli Baglio är en del av SOStain Sicilia - som är ett hålbarhetsprogram för siciliansk vinodling - och som följer målen målen för VIVA Sustainable Wine (även socialt ansvarstagande).

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 6
Fyllighet
Fruktsyra: 7
Fruktsyra
Strävhet: 5
Strävhet
Systembolags nr: 59411
Produkt: Rött vin
Medelfylligt, Kryddigt & Mustigt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Ekologiskt: Ja
Volym: 750
Årgång: 2020
Producent: ASSULI Baglio
Land: Italien
Område: Sicilien
Distrikt: DOC
Syra: 5,74 g/l
Restsocker: 5,4 g/l
Alkoholhalt: 13,5 vol%
Dricktemperatur: 16-18 °C
Druva: Nero d'Avola (100%)
Färg: Intensivt rubinröd med lila nyanser
Doft: Intensiv av röd frukt och delikata lakritstoner
Smak: Rund, mjuk, välbalanserad.
Jordmån: God mineralhalt, rik på skal och småsten
Framställning: Druvorna pressas mjukt mellan 10 och 15 dagar. Traditionell pumpning. Jäsning under temeraturkontroll vid 26° C. Efter malolaktiskt jäsning lagras vinet 3-4 månader i rostfria ståltankar. Därefter 3-4 månader i flaska.
Passar bra till: Stekta och grillade kötträtter av fläsk, nöt och lamm. Lagrade hårdostar.
Systembolaget: 127.00 SEK