Fyra grillviner!

I år har vi längtat mer än någonsin efter vår och värme – och att få grilla! Nu när utesäsongen är här på allvar tipsar vi om fyra röda viner som passar bra till den fina köttbiten och goda hamburgaren.

 

 

1. IVORY & BURT RED BLEND

Fruktigt och smakrikt rödvin som passar perfekt till grillat men även till lagrade hårdostar och vegetariskt.

–Jag dricker det allra helst till hamburgare eftersom det feta i köttet harmonierar så fint med vinet, säger Joe Lange på LangeTwins Winery i Lodi i Kalifornien. Han arbetar som exportchef på det familjeägda vineriet som producerar Ivory & Burt Red Blend.

Ivory & Burt Red Blend 2018 har en angenäm doft av mogna mörka bär med inslag av kryddiga fattoner. Det är runt och smakrikt i kombination med ett friskt avslut och avrundade tanniner. Vinet är en blandning av de blå druvorna Syrah, Petit Sirah, Cabernet Sauvignon och en liten del av den gröna Viognier. Det har lagrats fyra månader i 225-liters ekfat. Lämplig serveringstemperatur är 16–18 grader. Nr 2497, pris 139 kr i Systembolagets fasta sortiment. Läs mer om viner här!

 

2. FIRST EDITION CABERNET SAUVIGNON VALLE SECRETO

Ett fylligt och fruktigt rödvin från Chile som är utmärkt till grillat av nöt och vilt. Det passar även fint till charkuterier och lagrad hårdost.

First  Edition Cabernet Sauvignon Valle Secreto 2017 har en fruktig, nyanserad doft med inslag av örter, blåbär, choklad och peppar. Fruktig smak med toner av örter, blåbär, ceder, hallon, choklad och peppar. Det produceras av Viña Valle Secreto i den soliga Cachapoaldalen och har lagrats 12 månader i 225-liters franska ekfat. Lämplig serveringstemperatur: 16–18 grader.

Vinet har fått fina omdömen av flera vinskribenter, exempelvis Håkan Larsson i Expressen: ”Chile-Cabernet med klass. Traditionell med mycket god doft av vinbär och ek. Fruktig, saftig och generöst fatig, väl uppstramad smak i klassisk chilestil. Till rostbiff med gratäng”.

Nr 2278, pris 169 kr i beställningssortimentet. Vinet kan finnas i en del Systembutiker, men du beställer det enklast här!

 

3. VALPOLICELLA CLASSICO SUPERIORE DOC RIPASSO CANTINA ”I SCRIANI”

Mustigt rödvin från Valpolicella i Italien med stor smak och doft av plommon, örter och fat. Förträffligt till grillade kötträtter med pasta. Också gott till lagrade hårdostar. Årgång 2015. Nr 73779, pris 179 kr. Beställ det här!

 

4. CHÂTEAU D´HAUTPOUL ROUGE

Kryddigt och mustigt rödvin från södra Frankrike med inslag av lakrits, björnbär och svarta vinbär. Du dricker det till grillat av vilt och fågel, men även till pastarätter och lagrad hårdost. Årgång 2017. Nr 75392, pris 139 kr. Beställ det här!