Denna rätt är en del av en hel buffémeny som kocken och kokboksförfattaren Elisabeth Johansson tagit fram exklusivt för Vinfo.

Kycklingrulle

  • 10 kycklinglårfileér (cirka 1 kg)
  • 1 ½ dl torkade tranbär
  • 10 skivor bacon
  • Salt och malen vitpeppar
  • Smör till stekning

 

Sallad

  • 80 g ruccola
  • 50 g pinjenötter, rostade i torr
  • stekpanna
  • 1 dl torkade körsbär
  • 50 g lagrad svecia
  • Ätliga blomblad
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn

 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut lårfileérna på en skärbräda och salta och peppra. Lägg på tranbär på varje och rulla ihop. Rulla in varje kyckling i en skiva bacon och sätt ihop med en tandpetare. Stek i smör och lägg rulladerna i ugnsfast form i ugnen i 5–10 minuter, tills de är genomstekta. Lägg upp salladen på ett stort fat. Skiva upp kycklingen och lägg den på fatet. Strö över pinjenötter och torkade bär. Hyvla över osten. Garnera med ätliga blomblad. Droppa över lite olja och vinäger, strö över salt och peppar.

 

I GLASET

Till bufférätter passar halvtorra Rieslingviner fint. FM Riesling QbA Forster Mariengarten (nr 5844, pris 249 kr för 3 l), Edition No 1 Riesling Kabinett (nr 6274, pris 50 kr för 375 ml eller 92 kr för 750 ml) eller Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese (nr 5042, pris 99 kr).

Som välkomstdrink föreslår vi Casa Martelletti Atmosphere Spumante (nr 77439, pris 115 kr).

Den som vill dricka rött till ryggbiffen och den rökta skinkan kan beställa hem Nero d’Avola Acanteo (nr 72544, pris 89 kr) eller ekologiska Castillo de Alicante (nr 6709, pris 69 kr).

Som vita, torra alternativ till kyckling och fisk föreslår vi Brennfleck Franken Silvaner Kabinett Trocken (nr 5376, pris 125 kr), Villa Tabernus Cuvée White Number 1 Ronnie Hellström (nr 75287, pris 99 kr) eller Tierra Salvaje Chardonnay (nr 6275, pris 105 kr).

Till desserten kan du välja Commandaria S:t Nicholas (nr 77120, pris 105 kr) eller Chateau Dereszla Tokaji Aszù 5 Puttonyos (nr 2901, pris 185 kr).