![]() Chateau Larrivet Haut Brion |
![]() ![]() ![]() |
Vinet, som kan lagras 15 till 20 år, är framställt på slottet Larrivet Haut-Brion beläget 15 kilometer från Bordeaux. Vinmakaren Michel Rolland är känd för sina goda viner som bär en prägel av finess och smakrikedom. Egendomen är 50 hektar och vinstockarna är i genomsnitt 20 år gamla. Här produceras varje år cirka 16000 lådor vin. Vid Nobelmiddagen år 2000 serverades årgång 1996 av detta vin.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.



Systembolags nr: | 82783 |
Produkt: | Rött vin Medelfylligt, Stramt & Nyanserat |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Sista försälj. dag: | 2016-02-15 |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2007 |
Producent: | Bordeaux Tradition Chateau Larrivet Haut-Brion |
Land: | Frankrike |
Område: | Bordeaux |
Distrikt: | Pessac-Léognan |
Syra: | 3,15 g/l |
Restsocker: | 1,7 g/l |
Alkoholhalt: | 12,85 vol% |
Hållbarhet: | Minst 15 år. |
Dricktemperatur: | 17 - 18 °C |
Druva: | Cabernet Sauvignon (55%), Merlot (45%) |
Färg: | Djupt röd. |
Doft: | Finstämd doft med inslag av bär och vanilj. |
Smak: | Välbalanserad, lång smak med friska tanniner. |
Jordmån: | Lerblandad sandjord med inslag av grus och morän. |
Framställning: | Druvorna är skördade för hand. Lång, temperaturkontrollerad jäsning. Lagrad på ekfat. |
Passar bra till: | Stekt eller grillat nötkött. Kött från vilt. Hårdostar. |
Systembolaget: | 335.00 SEK |