FR

Château L’Eglise Clinet 2022

Nötkött
Nötkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt
Ostar
Ostar
Desserter
Desserter

Merlot skördades mellan den 3:e och 9:e september. Cabernet Franc mellan den 5:e och 9:e september. Denis Durantou var vinmakare och ägare till Château L’Église Clinet fram till sin död 2021. Han spelade en avgörande roll i att lyfta egendomen till internationell framgång, genom sin noggrannhet och fokus på kvalitet. År 2022 tog Denis Durantous familj över egendomen. De för nu vidare hans arv genom att fortsätta producera viner av exceptionell kvalitet. Robert Parker (Wine Advocate): 96-98 poäng, Vinous Neal Martin: 98-100 poäng, Jeb Dunnuck: 96-98+ poäng.

Om leverantören

Bordeauxprimör
Primörviner från Bordeaux är exklusiva viner som köps på fat direkt efter vinifieringen och sedan lagras hos producenten tills det är dags för försäljning. Tillgången är begränsad och de mest exklusiva primörerna är hett eftertraktade på den internationella marknaden - inte minst med tanke på den höga kvaliteten som gör vinerna mycket lagringsdugliga.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 11
Fyllighet
Fruktsyra: 6
Fruktsyra
Strävhet: 5
Strävhet
Systembolags nr: 90527
Produkt: Rött vin
Fylligt, Stramt & Nyanserat
Sortiment: Tillfälligt Sortiment Exklusiv
Lanseringsdag: 2025-06-05
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2022
Producent: Bordeauxprimör
Château L'Eglise Clinet
Land: Frankrike
Område: Bordeaux
Distrikt: Pomerol
Syra: 3 g/l
Restsocker: 2,8 g/l
Alkoholhalt: 14,5 vol%
Dricktemperatur: 16-18 °C
Druva: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Färg: Djupt rubinröd med granatröda reflexer.
Doft: Mogen mörk frukt som björnbär/plommon. Vanilj,kanel,kryddnejlika,viol,tobak
Smak: Rik, len, strukturerad. Mörka bär, choklad, kaffe, läder, fräsch syra.
Jordmån: Kombination av lera, grus och sand. Leran är särskilt framträdande.
Framställning: Druvorna handplockas vid optimal mognad. Sortering i vingården och vineriet. Efter av avstjälkning jäser druvorna i temperaturkontrollerade kärl av rostfritt stål eller trä. Förlängd skalmaceration. Lagring på franska ekfat (85?% nya) ca 18 mån. Det färdiga vinet blandas noggrant. Buteljering efter kvalitetskontroll.
Passar bra till: Smakrika kötträtter av nöt, lamm, vilt. Mustiga grytor som Boeuf Bourguignon eller Coq au Vin. Lagrad hårdost. Choklad.
Systembolaget: 4268.00 SEK