CL

First Edition Carmenere Valle Secreto

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Sällskapsdryck
Sällskapsdryck
Ostar
Ostar
Bufférätter
Bufférätter

Ett bra vin startar alltid med druvornas behandling i vinfälten. Att ta hand om både jord och klimat på rätt sätt är avgörande för vinets kvalitet tillsammans med produktionsmetoden i vineriet. Detta vin har producerats av den välrennomerade producenten Valle Secreto som du finner i Alto Cachapoal 122 km söder om Santiago. Druvorna har genom de varma dagarna och kalla nätterna fått en fin mognad med bra syra och uppvisar även en fin känsla för det som kallas ”terroir”, dvs hur doft och smak ger uttryck för det mikroklimat och den jordmån som finns på växtplatsen. Ett stort vin som framställs på den för Chile typiska druvsorten Carmenere. Njut!

Om leverantören

Vina y Cava Valle Secreto S.A.
Vinhuset Valle Secreto, grundat 2007, växte fram ur två familjers drömmar om att framställa goda, högkvalitativa viner till ett rimligt pris. Namnet, som betyder den hemliga dalen, syftar på vineriets geografiska läge i en undanskymd del av Cachapoaldalen i regionen Rapel, cirka 13 mil söder om huvudstaden Santiago de Chile. Här odlas ett stort antal olika druvsorter - Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Sauvignon Blanc samt Viognier. Vingårdarna har valts ut noggrant, med tanke på mikroklimat, jordmån och omtanke om naturen. Valle Secreto är certifierade enligt den chilenska vinindustrins National Sustainability Code. Det innebär att producenten långsiktigt arbetar för miljö, anställdas rättigheter och ekonomisk hållbarhet. Arbetet i vingårdarna utförs till exempel av anställda arbetare istället för daglönearbetare, vilket är det vanliga i Chile. Vineriet tar stort socialt ansvar och stöttar bland annat den närliggande skolan ekonomiskt.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 8
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Strävhet: 6
Strävhet
Systembolags nr: 75690
Produkt: Rött vin
Fylligt, Fruktigt & Smakrikt
Sortiment: Beställningssortiment
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2018
Producent: Vina y Cava Valle Secreto S.A.
Land: Chile
Område: Centrala zonen
Distrikt: Rapel Valley, Cachapoal
Syra: 3,11 g/l
Restsocker: 2,56 g/l
Alkoholhalt: 14,5 vol%
Hållbarhet: Minst 8 år
Dricktemperatur: 17-18 °C
Druva: Carmenere (100%)
Färg: Vackert mörkt röd med violetta inslag
Doft: Stor, finstämd doft med inslag av mörka bär, svartpeppar och frukt
Smak: Rund, mjuk och välbalanserad med harmonisk avslutning
Jordmån: Sandblandad, vulkanisk lera
Framställning: Selekterade och hanplockade druvor fermenterades under 18 dagar med överpumpning två gånger per dag. Allt under temperaturkontroll vid ca 25 grader. 50% av den malolaktiska jäsningen har skett på ekfat. Efter avlutad jäsning har vinet fått mogna på andra- och tredjeårsanvända ekfat med 225 liters rymd under 12 månader.Därefter 12 månader på flaska.
Passar bra till: Kötträtter innehållande fläsk- och nötkött, pastarätter, kallt bord, lagrade hårdostar samt på egen hand.
Systembolaget: 211.00 SEK