ES

La Fleur Vivaltus

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt

VivaltuS är viner som representerar någon helt nytt från Ribera del Duero; ett annorlunda, elegant och fräscht vin som speglar landskap, terroir och vingård i varje flaska. Skapat av vinkamaren Montxo Martínez tillsammans med Jean-Claude Berrouet. La Fleur VivaltuS är ”lillasyster” till vinet VivaltuS. Producentens mål med La Fleur var att visa upp en annan profil av deras terroir. Vinmakaren har använt druvor från samma lägen som i VivaltuS, men lyckats skapa ett mer publikt vin som är lättare att ta till sig och förstå. Höga poäng från kända vinkritiker: 94/100 poäng av Tim Atkin, 93/100 poäng av Robert Parker, 94/100 poäng av GuíaPeñín, 92/100 poäng av Jane Anson samt 17/20 poäng av Jancis Robinson.

Om leverantören

Bodega VivaltuS
I mitten av tre dalar, mellan de medeltida slotten Peñafiel och Curiel de Duero, ligger Bodega VivaltuS. Naturområdet är känt som Valle del Cuco och hit söker sig gärna fåglar som örnar, gamar, gökar, näktergalar och tranor. Vineriet är integrerat i en kulle och smälter väl in i landskapet. Det är uppbyggt på ett sätt som gör det möjligt att endast använda sig av gravitationen vid vinifieringen (istället för pumpar). Detta för att kunna behandla druvorna med största möjliga respekt. Vinerna görs av vinmakare Montxo Martínez, i nära samarbete med den tekniske rådgivaren Jean-Claude Berrouet. VivaltuS har odlingar i La Aguilera, Fuentenebro, Guimiel de Izán, Anguix, Peñafiel, Curiel de Duero och Atautaområde. Odlingarna är mellan 50 och 100 år gamla och ligger på höjder från 750 till 1000 meter över havet. Skördeuttaget är mycket lågt och överstiger sällan 3 000 kg/ha.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 9
Fyllighet
Fruktsyra: 8
Fruktsyra
Strävhet: 5
Strävhet
Systembolags nr: 92816
Produkt: Rött vin
Medelfylligt, Stramt & Nyanserat
Sortiment: Tillfälligt Sortiment Exklusiv
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Volym: 750
Årgång: 2016
Producent: Bodega VivaltuS
Bodegas Grupo Yllera, S.L
Land: Spanien
Område: Castilla-y-Leon
Distrikt: DO Ribera del Duero
Syra: 4,98 g/l
Restsocker: 1,6 g/l
Alkoholhalt: 14,5 vol%
Dricktemperatur: 18 °C °C
Druva: Tempranillo (97%), Cabernet Sauvignon (3%)
Färg: Intensivt rödlila
Doft: Elegant och frisk med inslag av röd frukt och blommighet
Smak: Stor munkänsla med fruktiga och eleganta toner. Modern, livlig, frisk, ren.
Jordmån: Delvis röd sten med granit, delvis kalkhaltig lerjord
Framställning: Noggrann selektering av druvor i såväl vingård som vineri. Varje vinfält vinifieras separat och endast gravitationen används vid vinifieringen (man undviker att använda mekaniska system). Fermentering med naturlig jäst och minimal påverkan. Lagrat 11 månader på extra fina, fanska ekfat.
Passar bra till: Kötträtter av fläsk, nöt, lamm, småvil och vilt.
Systembolaget: 421.00 SEK