Valpolicella Classico Superiore DOC Ripasso Cantina ”I Scriani” |
Fläskkött Nötkött Lammkött Viltdjur Fågel, småvilt Ostar |
Firma Scriani, med fantastiska vingårdslägen i områdena Mandolari samt Bosco i Venetodistriktet, har under lång tid som liten familjefirma producerat högklassiga viner som framförallt avnjutits på den inhemska marknaden. All skörd är utförd för hand under mitten av september. Druvorna har växt på en altitud av mellan 250 och 400 meter över havet och på vingårdslägen som är extremt solutsatta. Innan du njuter av vinet, glöm inte att lufta det i en karaff.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Grillad flankstek med chimichurri och peperonata
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Fyllighet
Fruktsyra
Strävhet
Systembolags nr: | 73779 |
Produkt: | Rött vin Fylligt, Kryddigt & Mustigt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2019 |
Producent: | Az. Agr. "Scriani" |
Land: | Italien |
Område: | Veneto |
Distrikt: | Valpolicella |
Syra: | 5,38 g/l |
Restsocker: | 4,9 g/l |
Alkoholhalt: | 14 vol% |
Hållbarhet: | Minst 10 år |
Dricktemperatur: | 18 - 20 °C |
Druva: | Corvina (60%), Corvinone (20%), Rondinella (10%), Molinara (7%), Oseleta (3%) |
Färg: | Rubinröd |
Doft: | Stor med inslag av plommon, mörka bär och körsbär. |
Smak: | Utvecklad kryddig smak med inslag av fat och örter. |
Jordmån: | Sand- och grusblandad lera |
Framställning: | Druvorna jäses under 7-10 dagar vid 22-28°. Därefter jäses det åter på resterna av de torkade "Amarone och Reciotodruvorna" och lagras 18-20 månader på 26 hl ekfat samt 6 månader på flaska. |
Passar bra till: | Grillade och stekta kötträtter, lagrad hårdost, "matiga" sallader och kryddade pastarätter |
Systembolaget: | 211.00 SEK |