![]() Lorlando Nero d’Avola Organic |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Att Lorlando är Assuli Baglios flaggskepp märks mycket väl. Här har vi Nero d’Avola i en klass för sig! Mjukt och elegant med fina toner av röda körsbär. De kryddiga och något rökiga nyanserna du känner är uttryck för vinets terroir och inte ett reslutat av fatlagring. 92 poäng av James Suckling (2016) samt åtråvärda tre glas vid Gambero Rosso Vini d’Italia 2015 och 2017. Den värmedyrkande druvan Nero d’Avola är Siciliens stolthet och den mest odlade druvsorten på ön.
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Grillad karré med äppelpotatissallad
Entrecôte med ratatouille, örter och chèvremousse
Baconburgare Caprese
Matveterisotto med pulled pork och coleslaw
Smördegsinbakat vildsvin Wellington
Choucroute med Merguez och färsk lök
Mustig vildsvinsgryta
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Rödvinsmarinerad lammkotlett med timjan
Rödvinsbräserad revbensstek med palsternackspuré och vintergrönsaker
Grillad nötstek med ingefära och vårlöksås
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Tagliata di manzo med parmesankräm och lagrad balsamvinäger
Ryggbiff med smashad potatis och pepparsås
Grillspett med potatissallad
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.



Systembolags nr: | 59420 |
Produkt: | Rött vin Medelfylligt, Kryddigt & Mustigt |
Sortiment: | Beställningssortiment |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Ekologiskt: | Ja |
Volym: | 750 |
Årgång: | 2019 |
Producent: | ASSULI Baglio |
Land: | Italien |
Område: | Sicilien |
Distrikt: | DOC |
Syra: | 5,25 g/l |
Restsocker: | 1,6 g/l |
Alkoholhalt: | 13,5 vol% |
Dricktemperatur: | 17-18 °C |
Druva: | Nero d'Avola (100%) |
Färg: | Intensivt rubinröd med lila nyanser |
Doft: | Intensiv doft av mogen röd frukt |
Smak: | Välbalanserad smak av röd frukt. Mjuka tanniner |
Jordmån: | Rik på sten och småsten. God mineralhalt. |
Framställning: | Mjuk pressning mellan 10 och 15 dagar, beroende på årgång. Traditionell pumpning. Jäsning under temperaturkontroll vid 26° C. Efter malolaktisk jäsning får vinet mogna 3-4 månader i tankar av rostfritt stål. Därefter ytterligare 3-4 månader på flaska. |
Passar bra till: | Stekta och grillade köttrötter av fläsk, nöt, lamm, vilt och småvilt. Lagrad hårdost. |
Systembolaget: | 179.00 SEK |