IT

Lorlando Nero d’Avola Organic

Fläskkött
Fläskkött
Nötkött
Nötkött
Lammkött
Lammkött
Viltdjur
Viltdjur
Fågel, småvilt
Fågel, småvilt
Ostar
Ostar

Att Lorlando är Assuli Baglios flaggskepp märks mycket väl. Här har vi Nero d’Avola i en klass för sig! Mjukt och elegant med fina toner av röda körsbär. De kryddiga och något rökiga nyanserna du känner är uttryck för vinets terroir och inte ett reslutat av fatlagring. 92 poäng av James Suckling (2016) samt åtråvärda tre glas vid Gambero Rosso Vini d’Italia 2015 och 2017. Den värmedyrkande druvan Nero d’Avola är Siciliens stolthet och den mest odlade druvsorten på ön.

Om leverantören

ASSULI Baglio
Hos familjen Caruso är vinodlartraditionen djupt rotad i den sicilianska jorden. Assuli, som betyder "under solen", kombinerar tradition och innovation på en magiskt vacker plats. Produktionen är helt ekologisk. Familjeföretaget drivs av unga "framåtsträvare" vars hållbarhetstänk är sammanflätat med respekt för autenticitet, för att skydda omgivningens rikedom och mångfald. Odlingarna omfattar 120 hektar av hög kvalitet. Dessa är spridda över fem odlingsområden med olika jordmån och altitud. Assuli Baglio är nära att bli en del av SOStain foundation, som följer målen för VIVA Sustainable Wine.

Inspirationslänkar

Privatimport

Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.

Kontakta oss

Granqvist Beverage House AB
Tel 0502-148 88
info@granqvistbev.se

Tipsa en vän

Skriv ut

Dela

Fyllighet: 8
Fyllighet
Fruktsyra: 7
Fruktsyra
Strävhet: 5
Strävhet
Systembolags nr: 59420
Produkt: Rött vin
Medelfylligt, Kryddigt & Mustigt
Sortiment: Beställningssortiment
Lanseringsdag: 2022-12-12
Förpackning: Helflaska
Förslutning: Naturkork
Ekologiskt: Ja
Volym: 750
Årgång: 2019
Producent: ASSULI Baglio
Land: Italien
Område: Sicilien
Distrikt: DOC
Syra: 5,25 g/l
Restsocker: 1,6 g/l
Alkoholhalt: 13,5 vol%
Dricktemperatur: 17-18 °C
Druva: Nero d'Avola (100%)
Färg: Intensivt rubinröd med lila nyanser
Doft: Intensiv doft av mogen röd frukt
Smak: Välbalanserad smak av röd frukt. Mjuka tanniner
Jordmån: Rik på sten och småsten. God mineralhalt.
Framställning: Mjuk pressning mellan 10 och 15 dagar, beroende på årgång. Traditionell pumpning. Jäsning under temperaturkontroll vid 26° C. Efter malolaktisk jäsning får vinet mogna 3-4 månader i tankar av rostfritt stål. Därefter ytterligare 3-4 månader på flaska.
Passar bra till: Stekta och grillade köttrötter av fläsk, nöt, lamm, vilt och småvilt. Lagrad hårdost.
Systembolaget: 170.00 SEK