Chateau Rieussec |
Ostar Desserter |
År 2016 var ett bra år för söta Sauternesviner. Det gav såväl god kvantitet som kvalitet, men var inte helt utan överraskningar. I Sauternes utvecklades botrytis väldigt sent; de bästa rundorna med selektiv plockning var mellan 20 och 28 oktober. Förhållandena var idealiska och 2016 blev en årgång med stor potential!
Om leverantören
Inspirationslänkar
- Laxwrap Scandinave
Råkorv timjan & tomat med tysk potatissallad och vitlökskål
Lättgrillad lax med avokado, mango & soja
Kyckling med kantareller och citrontimjan
Quesadillas med renstek, hjortron och kantareller
Kantarellsoppa med sherry
Rödbetssoppa med syrade äpplen och råinlagd morot
Pulled lax med syrad rödlök
Kräftbouillabaisse med rökt bogfläsk och dillaioli
Broccoli- och fetaostbiffar med citronyoghurtsås
Asiatisk biffsallad med sparris och morötter
Risotto Nicoise med grillad tonfisk
Het Paella med skaldjur och Chorizo
Fiskfilé med vintergrönsaker
Smulpaj med bär och pekannötter
Veganburgare med cashewmajjo och groddar
Kaffebrûlée med whiskykokta körsbär
Högrevsburgre med karamelliserad svamp och tryffelmajonnäs
Röding i paket med musslor och fänkål
Flammkuchen med varmrökt lax
Ugnsbakad torskrygg
Vit sparris med skinka och hollandaisesås
Hummerfärserad rödtunga med palsternackspuré och champagnesås
Sallad Niçoise
Privatimport
Mer information om hur Granqvist kan hjälpa dig med privatimport, via Systembolaget.
Sötma
Fyllighet
Fruktsyra
Systembolags nr: | 92144 |
Produkt: | Vitt vin Sött |
Sortiment: | Tillfälligt Sortiment Exklusiv |
Sista försälj. dag: | 2019-12-10 |
Förpackning: | Helflaska |
Förslutning: | Naturkork |
Volym: | 375 |
Årgång: | 2016 |
Producent: | Bordeauxprimör |
Land: | Frankrike |
Område: | Bordeaux |
Distrikt: | Sauternes |
Syra: | 3,5 g/l |
Restsocker: | 126 g/l |
Alkoholhalt: | 13,5 vol% |
Hållbarhet: | Minst 10 år |
Dricktemperatur: | 8-10 °C |
Druva: | Sémillon (83%), Sauvignon Blanc (12%), Muscadelle (5%) |
Färg: | Gyllengul |
Doft: | Frisk. fräsch med inslag av citrus & mandarin skal med lätt rostad fatton |
Smak: | Frisk, balanserad mjukhet med finess, inslag av torkad aprikos |
Jordmån: | Sandblanddad lera |
Framställning: | Handplockade druvor under perioden 26 september - 4 november, pressas i små batcher. Efter ett par timmar i kylt förvar läggs musten över i nya ekfat för jäsning. Jäsningen avbryts när man uppnått balans mellan alkohol och socker. Därefter läggs vinet på nya barrics i 24 månader innan buteljering (januari 2019). |
Passar bra till: | Gåslever, anklever, mögelostar samt sötare desserter och bakverk. |
Systembolaget: | 356.00 SEK |